Hoi, ik ben Okky, en ik breng structuur in jouw chaos.

Het is me altijd al opgevallen dat een ongezonde relatie met onze spullen tot ongestructureerde ruimtes en verspilling leidt. We kopen op impuls en komen onverwacht met spullen thuis die geen plek hebben. Daarom lijkt er geen einde te komen aan het opruimen. We verschuiven altijd maar dezelfde stapeltjes. Je herkent het vast wel.

Ik ben zelf gek op opruimen en toch doe ik het thuis maar 10 minuten per dag. Een dik uur per week. Ik hoef geen grote opruimrondes te houden: ik heb gewoon geen spullen op overschot. En wat ik heb, dat heeft zijn eigen plek. Dat was natuurlijk niet altijd zo.

Als jobstudent in een hotel hielp ik tijdens de weekends af en toe met het opruimen van de koeling. Sindsdien weet ik wat de gevolgen zijn van een slechte structuur: verspilling, tijdverlies en beschimmelde yoghurt. Ook tijdens mijn carrière als projectmanager in de reclame zag ik hoe vaak we maar wat improviseren als we met chaos te maken krijgen. Het zette mij aan het denken.

Hoe gek is het dat ons nooit wordt aangeleerd hoe we voor structuur kunnen zorgen in onze omgeving?

Orde in onze omgeving heeft zo’n positief effect op onze gemoedstoestand, gezondheid en productiviteit. Toch pakken we het altijd verkeerd aan. Omdat we de tools en systemen niet hebben om onze werkplaats, keuken of voorraad te structureren, verliezen we tijd en verspillen we heel wat.

Voedsel dat zijn houdbaarheidsdatum overschrijdt omdat het achterin de kast staat. Een boek dat je dubbel koopt, omdat je je exemplaar niet vond. Maar het belangrijkst: die vrije momenten waarop je een terrasje zou willen doen of aan je zaak zou werken, maar nu noodgedwongen in opruimmodus bent.

Wist je dat we per week gemiddeld twee uur op zoek zijn naar onze spullen? Dat is nog zonder de opruimtijd voor de huishoudhulp komt – of erger, onverwacht bezoek.

Sinds mijn opleiding tot Professional Organizer bij Sara Van Wesenbeeck van Barking Dogs overkomt het me niet meer. Jij hoeft je gelukkig niet om te scholen om je opruimtijd serieus in te korten. Ik help je graag op weg richting een opgeruimd leven. 

Als aspirant-lid van de Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers (BBPO) blijf ik bovendien op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen mijn vakgebied en werk ik volgens de beroepscode van deze vereniging.

LogoBBPOFBPOFINAL
Opruimcoach Okky ondernemers particulieren

Stel je voor dat je nooit meer zo lang hoeft te zoeken naar je spullen. Wat doe je met al die tijd die je overhoudt?

Dat is waar ik naartoe wil: een wereld waarin we een gezonde relatie hebben met onze spullen en er bewust mee omgaan. Daarom help ik kleine ondernemers en particulieren aan een ideale woon- en werkplek. Zo maak je plaats – en tijd – voor de dingen die jij belangrijk vindt.